Съпругът на филмовата операторката Халина Хътчинс, застреляна на снимачната площадка на

...
Съпругът на филмовата операторката Халина Хътчинс, застреляна на снимачната площадка на
Коментари Харесай

Дело срещу Алек Болдуин заведе съпругът на убитата операторка

Съпругът на филмовата операторката Халина Хътчинс, убита на снимачната площадка на уестърна " Ръжда ", е завел дело против Алек Болдуин, оповестява Би Би Си. В делото е посочено, че гибелта на Хътчинс е можела да бъде избегната, в случай че Болдуин и останалите не са работили неразумно и безконтролно, а са спазвали предписанията за безопасност на снимачната площадка.

42-годишната Хътчинс беше убита предходната година по време на подготовка, откакто Алек Болдуин стреля към нея с револвер, който се оказа зареден с бойни патрони.

Актьорът е единствено един от няколкото обвинени в делото за гибелта на операторката заради неспазени ограничения за безопасност. 

Сред останалите са асистент-режисьорът Дейвид Холс, оръжейничката Хана Гутиерес-Рийд и реквизиторката Сара Закри. Срещу Холс и Гутиерес-Рийд и преди е имало оплаквани от неспазване на протоколите за сигурност на снимачната площадка.

Адвокатите на семейство Хътчинс настояват, че Халина е щяла да бъде жива, в случай че всички в продукцията са спазвали прецизно процедурите за сигурност. Делото е заведено в Първи областен съд на Ню Мексико от името на брачна половинка на Матю Хътчинс и техния наследник Андрюс. В исковата молба жалбоподателите желаят и обезщетение за вреди, чийто размер към момента не е посочен.

На конференция след завеждането на делото юристите на семейство Хътчинс показаха анимирана възстановка на нещастието и споделиха, че Болдуин и други чиновници не са спазвали главните правила за сигурност при работа с огнестрелно оръжие.

Съдебният развой също по този начин упреква продуцентите на кино лентата, че не са спазвали прецизно ограниченията за сигурност, с цел да изпълнят графика на снимките и са пренебрегвали многобройните недоволства на личния състав по отношение на изискванията на труд.

Искът може да има  доста съществени последствия за Алек Болдуин,  разяснява кореспондентът на  на Би Би Си в Лос Анджелис Софи Лонг. Въпросът е, че делото за гибел заради пренебрегване безопасността ще се концентрира не върху направеното, а върху пропуснатото.

Като продуцент и звезда на филма Болдуин ще би трябвало да се пази на няколко фронта и да потвърди, че е спазвал правилата за сигурност и е изпълнявал задълженията си като човек, който дава отговор за протичащото се на снимачната площадка. Вече обаче е известно, че няколко членове на екипа са напускали снимачната площадка преди нещастието, защото не са били съгласни с организацията на работата.

В иска се твърди също, че Болдуин е употребявал зареденото оръжие безразсъдно. В щата Ню Мексико, където се случи нещастието, това е закононарушение. Разследването по какъв начин бойните патрони са попаднали на снимачната площадка към момента продължава. От неговия излаз ще зависи и дали ще се стигне до образуването на наказателно дело.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР